Papendorp

Papendorp heeft een belangrijke rol om Leidsche Rijn te verbinden met de stad Utrecht. Sinds 1997 is die rol uitgebreid beschreven en bestudeerd in een aantal stedenbouwkundige plannen. Anno 2021 is er meer te halen uit dit waardevolle gebied. Het huidige masterplan van 1997 is achterhaald door de nieuwe ambities van de stad (Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040). Gezond Stedelijk Leven en de 10-minuten stad zijn nieuw geïntroduceerde begrippen die bedoeld zijn om een stip op de horizon te zetten richting het oplossen van de huidige stedelijke uitdagingen; o.a. de grote vraag naar betaalbare woningen, energietransitie, mobiliteit, veiligheid, etc.

In de komende jaren gaan de omliggende gebieden, o.a. Merwedekanaalzone en de JaarBeurs ontwikkeld worden, waar 10.000 duizenden woningen zullen worden gebouwd. Daarentegen is er ook een woningbouwplan in Papendorp: Groenewoud, gebaseerd op het 24 jaar oude masterplan. Er zijn slechts 1330 woning zijn gepland op 23 ha grond!

De vraag is: wat kunnen Papendorp & Groenewoud betekenen voor de groei, leefbaarheid en verbondenheid van de directe omgeving en de gehele stad? Zijn we op deze plek goed bezig? Of kan het “ondertussen” wel beter?

Typische vraagstukken voor Urban Space Studio!!

Samen met raadsleden Hind Dekker-Abdulaziz, Maarten Koning en D66-lid Frank van Mill hebben we op 17 Januari 2021 het gesprek gevoerd over de groei van de stad en in het bijzonder de plannen voor Groenewoud. 

Bekijk deze video:

www.facebook.com/d66utrecht/videos/d66-utrecht-groenewoud/413583463189767/

Presentatie Papendorp

Ontvang PDF

Ontvang onze presentatie over Papendorp per mail.

Meer projecten