Het Goffertstadion – NEC

Het Goffertstadion (NEC) want het veld ligt 6 meter onder het maaiveld. Het is in de tweede helft van de jaren ’30 als onderdeel van de werkverschaffing door werkloze Nijmegenaren met de hand uitgegraven. Het stadion heeft sindsdien grote emotionele waarde de bevolking van Nijmegen. Behalve de bijzondere plek in het collectieve geheugen van de stad heeft dit stadion ook een unieke ligging in het midden van het prachtige Goffertpark. De plannen van het Goffertpark waren onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan dat aan het begin van de jaren ’30 is vormgegeven door stedenbouwkundige A. Siebers.

In de jaren ’90 is de nieuwe tribune gebouwd en is niet optimaal geïntegreerd in de bijzondere omgeving. Het heeft geresulteerd in onbruikbare & donkere hoeken tussen de nieuwe tribune en de oorspronkelijke tribune/kuil. De club speelt al jaren in de eerste divisie en ervaart net als vele andere voetbalclubs financiële uitdagingen.

Typische vragen waar Urban Space Studio oplossingen voor biedt zijn:

  • Hoe kan zo’n club (en ook andere sportclubs) “financieel” het hoofd boven water houden?
  • Hoe kunnen clubs beter gaan presteren a.g.v. een gezonde financiële situatie?
  • Welke functies kunnen worden toegevoegd om de beleving van een voetbal wedstrijd te verbeteren? Functies die tegelijk inkomsten kunnen genereren zonder de oorspronkelijk functie te domineren?
  • Hoe organiseer je draagvlak voor zo’n herinrichting?


In opdracht van en in samenwerking met NEC Nijmegen, de gemeente Nijmegen, en de Klokgroep is onderzoek gedaan naar de mogelijke ontwikkelingen van het Goffertstadion Nijmegen. Urban Space Studio, is sinds begin 2019 betrokken bij ontwikkeling van de plannen.

Meer projecten